Trenerne Våre

Her står det litt bakgrunn og inspirerende tekst fra noen av trenerne våre:

Thorbjørn Save – HOVEDTRENER

født okt. 1954
4. dan, svart belte(gradert november 2021)
Startet i Trondheim jan 1976. Nippon/Drammen 84-91. Jeg startet KSKK høsten 91. Pause fra karate i 15 år fra jan 98-jan 13 og oppstart av KSKK igjen.
Jeg trente judo et par år i Trondheim parallelt med karate. Det er bra å kunne fallteknikk også! Var innom noe tai chi i 2000.
Hadde hørt om og bestemte meg for å starte karate som hørtes spennende ut og det traff meg med en gang. Jeg trente omtrent hver dag fra dag en. Karate er allsidig trening av hele kroppen; alle muskler, balanse, koordinasjon og smidighet, konsentrasjon og innlevelse. Det læres kontroll, respekt for andre og det er variasjon i treningen og det er delmål. Det er alltid noe å lære. Det viktigste er ikke å bli best, men å utvikle seg selv. Og alle kan trene sammen; små og store, unge som gamle. Mange foreldre og barn trener samtidig.

Det som motiverer meg nå er å holde meg i form, ha det gøy med karaten og gleden over å være sammen med andre i klubben. Og i min alder kan jeg fremdeles utvikle meg, men nå mer med forståelse av karaten, og forhåpentligvis evnen til å lære bort. Å være mykest og kunne sparke høyest er ikke det viktigste.

Å instruere gir meg stor tilfredsstillelse når jeg føler at de andre får noe ut av det, lærer mer og trives på trening. Kombinert med at jeg får trent og holder meg i form. Det er givende å se at andre utvikler seg og forstår mer.  

Det jeg vil med karate og KSKK er å ha det gøy og holde meg i form. Bidra til at andre utvikler seg og trives i et trygt miljø med respekt for hverandre. Det skal være takhøyde i klubben!

Jeg deltok i konkurranser i mange år, i NM hvert eneste år fra 77-90, pluss norgescuper. Jeg har mellom 15-20 medaljer i NM (all style, kata og kamp) og har vært norgesmester i kata. Jeg har vært hovedtrener i Trondheim karate klubb, Nippon/Drammen og KSKK og jeg var landslagstrener i kata i 4 år i perioden 1997-2000. Som landslagstrener måtte jeg sette meg inn i andre stilarter også og det var veldig interessant.

Det er utfordrende og lærerikt å konkurrere, men det er ikke det viktigste i karate. Det viktigste er ikke å konkurrere med andre, men å konkurrere med seg selv!

Steffanie Siemes

2.dan

Espen Hope Kværna

1.dan

Camilla Windju Wilhelmsen

Camilla Windju Wilhelmsen

1.kyu

Alder: 46

Startet å trene i 1999 etter å ha blitt inspirert av Karate Kid(anyone else…?:-)). Har hatt opphold i 10 år, men startet opp igjen ca. 2014. Siden hun startet i JIK- Karate(jusstudentenes idrettsklubb), har karate vært en del av livet på ulike nivå, og motivasjonen er først og fremst fysisk og mental utvikling, og at man aldri blir utlært.

Hun har tidligere konkurrert, og kan skilte med ett gull, to sølv og en bronse fra NM, i tillegg til ett gull i EM for Wado.

Det foreløpige målet er 1. dan.

Øyvind Tõnnus Bjerkvik

1.kyu

Øyvind startet i Nippon karateklubb i Drammen i 2005. Etter å ha vært litt «av og på» noen år, startet han opp igjen i 2012, og var primus motor for å «reboote» KSKK i 2013.

Følg oss på: